Razvoj iger za interaktivno multimedijsko usposabljanje

Razvoj iger za interaktivno multimedijsko usposabljanje

Vizualna vsebina zgodb za namene izobraževanja pritegne pozornost, zagotovi jasnost in nas spodbuja k dejanjem. Število orodij za usposabljanje, ki uporabljajo interaktivne multimedijske vsebine, narašča in je pomemben element vsakega osebnega usposabljanja in razvoja e-učenja. Naš pristop k izdelavi teh večpredstavnostnih vsebin se je pričel z analizo, načrtovanjem in nato razvojem. Vrednotenje vsebine pa bomo pridobili po usposabljanju, ki ga bomo s posamezniki izvajali.
S projektom JobLinguo želimo spodbujati poklicni profil posameznikov z migrantskim ozadjem ter jih podpreti pri vključevanju na trg dela. Tečaje sektorskega jezika želimo prilagoditi ponudnikom poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter drugim na raznolik način, ki bo učinkovito dajal rezultate, ki jih udeleženci želijo.
Pri razvoju vsebin temeljimo k temu, kar deluje najbolje za določen način usposabljanja. Naš cilj je tečaje izvajati tudi multimedijsko na najučinkovitejši način. S partnerji smo se lotili oblikovanja »storyboardov«, saj bo ustvarjena vsebina bila tudi v namene za izvajanje interaktivnega večpredstavnostnega učnega programa.
Vizualnost pritegne pozornost ter navdihuje ljudi k interaktivnemu učenju in pridobivanju novih informacij. Obstaja veliko načinov usposabljanja in priprava udeležencev na aktivne tečaje. »Storyboard« sporoča zgodbo s slikami, ki kronološko prikazuje glavno vsebino zgodbe in hkrati uvaja v pridobivanje znanja.
Razvoj sektorskega jezikovnega programa in priprava programa za udeležence poklicnega izobraževanja in usposabljanja je v zaključni fazi. Sedaj bomo pričeli z izvajanjem lokalnih usposabljanj, katera nam bodo omogočila boljši vpogled v izvedbo programov in pridobivanju rezultatov.
Vas zanima? Poiščite več informacij na naši spletni strani in se prijavite tukaj: projekti@topfin.si
Za ažurnost informacije nam sledite na FB strani in nam pišite.

Vaš Businesspoint!

Delite to objavo

Dodaj odgovor