Kako lahko izboljšamo znanje posameznikov

Kako lahko izboljšamo znanje posameznikov

S projektom JobLinguo, katerega namen je spodbujanje poklicnega profila oseb z migrantskim ozadjem, smo v novo leto štartali s svežimi idejami, ki nas bodo popeljale po poti k zastavljenim ciljem.

V mesecu januarju smo pri projektu, zaključili z zbiranjem podatkov in analizo pridobljenih rezultatov. Pripravili smo nacionalno poročilo, ki nas bo usmerjalo skozi pripravo programa sektorskega jezika v javni upravi, kmetijstvu, finančnem in zavarovalniškem sektorju.

Program bo temeljil na potrebah in dejavnostih, ki smo jih zbrali od sodelujočih, saj bo možnost dostopa do programa za vse zainteresirane.

Sedaj smo v fazi priprave vsebine, ki bo služila kot osnutek jezikoslovnih tečajev in pregled izdelanih tem za kvalitetnejše in bolj razigrano učenje jezika.

Raziskava je pokazala, da si je treba prizadevati predvsem za to, da si službe in institucije zagotavljajo neprekinjeno delovanje na področju vključevanja migrantov in vseh drugih ustreznih udeležencev na različnih področjih, saj s tem vzpodbujajo čimprejšnje doseganje lastnih ciljev.

Najboljša spodbuda je program, ki vidno izboljša znanje posameznikov, vendar pa se motivacija za sodelovanje lahko zmanjša zaradi negativne podoba programov, na katere vplivajo nezadostno število učiteljev ter posledično velike skupine, neustrezni prostori, pristojbine za izpite itd.

Z izvedbo projekta JobLinguo težimo k izboljšanju pridobivanja znanja na področju učenja jezikov, saj bo izdelava našega programa lahko kvalitetno služila v namene posameznikom in podjetjem.

Več informacij o projektu lahko najdete na spletni strani projekta Joblinguo.

Za sodelovanje z nami nas lahko kontaktirate na elektronski naslov projekti@topfin.si, nam sledite na naši FB strani in obiščete domačo stran projekta.

Delite to objavo

Dodaj odgovor