JobLinguo projekt – Razvoj sektorskega jezikovnega programa

JobLinguo projekt – Razvoj sektorskega jezikovnega programa

Prišel je čas, da lahko z vami delimo nekaj dobrih novic, saj v sodelovanju z odlično ekipo iz Italije, Nemčije in Hrvaške za vas pripravljamo poseben projekt, ki se imenuje JobLinguo. Projekt je namenjen k razvoju programa sektorskega jezika, ki bo omogočil izboljšanje poklicnega profila oseb z migracijskim ozadjem. Sedaj s polno paro ustvarjamo rezultate, da lahko dosežemo cilje, ki smo si jih zadali in se veselimo, da bomo s tem delom okrepili tudi sodelovanje s partnerji ter lahko z vami delili našo vizijo in dosežke.

Smo v začetni fazi projekta in temu primerno oblikovali načrt za izvajanje nalog, razvili smo vsebine metodologije in izpeljali spletna srečanja, kjer je bil fokus na nadaljnjih korakih, kako stvari izboljšati in kaj je potrebno še narediti.

Pred poletjem se je naša ekipa s partnerji udeležila uvodnega mednarodnega srečanja v mestu Nuoro v Sardiniji, ki so ga organizirali partnerji iz Italije. Ker so sestanki pomemben del načina dela in razvoja komunikacije smo naredili prvi pregled projekta s predstavitvijo in potrditvijo delovnega načrta.

V okviru projekta si prizadevamo zagotoviti kakovostne informacije, ki bodo ljudem z migrantsko podlago pomagale pri dostopu do trga dela v enakopravnem položaju kot ima to avtohtoni državljan. S tem želimo izraziti naše cilje, katerih prednostna naloga je vključevanje in raznolikost na vseh področjih izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa, ter jih prilagoditi potrebam delovnega trga. Za več novic in o napredku projekta nas lahko spremljate na naši spletni strani in na Facebooku.

Zagotavljamo vam ažurne in zanimive napovedi!

Delite to objavo

Dodaj odgovor