Koraki v Ozadju Dogajanja

Koraki v Ozadju Dogajanja

Glavni namen projekta JobLinguo ” Spodbujanje poklicnega profila oseb z migrantskim ozadjem ” je podpreti vključevanje oseb z migrantskim ozadjem na trg dela z izboljšanjem njihovega poklicnega profila. S programom razvoja sektorskega jezika želimo prilagoditi ponudbo usposabljanja jezikovnim potrebam oseb z migrantskim ozadjem.

Rezultat projekta je izoblikovati sektorsko jezikovni program, ki bo sestavljen iz treh delov, od katerih bo eden namenjen javni upravi, drugi kmetijstvu, tretji pa finančnim in zavarovalniškim dejavnostim.
Vsak oddelek bo razdeljen na pododdelke, povezane z vidiki vsakdanjega dela v izbranih sektorjih. Program bo združeval branje, poslušanje in grafične prikaze, da bo zagotovil celovito učno izkušnjo.

Za doseganje zastavljenih ciljev uspešno zbiramo informacije, ki jih pridobivamo od:

  • strokovnjakov s področja javne uprave, kmetijstva, finančnih in zavarovalniških dejavnosti. Udeleženci nam posredujejo informacije v zvezi s sektorskim jezikovnim znanjem, ki ga zahtevajo od potencialnih kandidatov za zaposlitev.
  • oseb z migrantskim ozadjem, ki že imajo kompetence, povezane s področji javne uprave, kmetijstva, finančnih in zavarovalniških dejavnosti, ter morajo pridobiti jezikovno znanje, da bi izpopolnili svoj profesionalni profil in bili bolje usposobljeni pri potencialni zaposlitvi
  • strokovnjakov za poučevanje jezikov, ki z nami sodelujejo pri oblikovanju sektorskih jezikovnih programov, kateri se bodo izvajali v vseh državah.


Sedaj smo v prvi fazi pridobivanja in zbiranja lokalnih informacij in podatkov iz določenih sektorjev, saj želimo pridobili čim bolj natančne rezultate v zvezi s sektorskim znanjem jezika, ki ga določeni poklici zahtevajo od potencialnega kandidata za zaposlitev. Program bo temeljil na potrebah in dejavnostih, ki jih bomo zbrali od udeležencev, saj bo možnost dostopa do programa, ki bo prilagojen njihovim potrebam po usposabljanju.

S skupno vizijo bolje ustvarjamo in iščemo prave rešitve za vas!

Da boste na tekočem o razvoju projekta nam sledite tudi na naši FB strani.

Delite to objavo

Dodaj odgovor