Uvod v nov projekt GourmetPast

Uvod v nov projekt GourmetPast

Odvil se je prvi spletni sestanek projekta GourmetPast, na katerem smo izrazili dobrodošlico našim novim partnerjem iz Italije in Romunije. S tem naznanjamo nov projekt, ki prinaša svež navdih in priložnosti na področju gastronomije ter združitev partnerjev iz treh držav z namenom, da razvijemo in kreiramo nekaj edinstvenega.

Partnerji smo se predstavili s svojim delom ter se tako tudi bolje spoznali. Izmenjali smo predloge in ideje o naslednjih korakih projekta ter se dogovorili o prvem projektnem srečanju, ki ga bomo imeli letos v Mariboru.

Z razvojem projekta GourmetPast bomo s sodelujočimi partnerji ustvarili vsebino, ki izobražuje in krepi znanje o kuhinjah s kulturnim in tradicionalnim kulinaričnim ozadjem iz Slovenije, Romunije in Italije. Italija je znana po svoji bogati kulinariki in kulinarični dediščini, Slovenija in Romunija pa imata svojevrsten kulinarični potencial za katerega je čas, da ga bolje odkrijemo in predstavimo. S partnerji se zavedamo tega bogastva in se zavezali, da ga bodo izkoristili v največji meri in delili v izobraževalne namene.

Sestanek smo zaključili z navdušenjem nad projektom in veseljem, da imamo priložnost sodelovanja, saj smo se strinjali, da je ključnega pomena, da se takšni projekti uresničijo, saj bodo poleg promocije kulinaričnih dosežkov prispevali tudi k internacionalizaciji in povezovanju različnih kultur na področju gastronomije.

GourmetPast projekt se bo začel vztrajno razvijati in se že veselimo prihodnjih korakov ter dosežkov, ki jih bo prinesel.

Spletna stran projekta je v pripravi, vendar pa nam lahko sledite na naši in projektni FB strani.

Vaš Business Point.

Delite to objavo