Obujamo bogastvo tradicije

Obujamo bogastvo tradicije

Kot zbornica za razvoj močno stremimo k izobraževanju in napredku veščin ter posledično sodelujemo pri različnih projektih z domačimi in mednarodnimi partnerji. Z razvoji projektov posegamo na področje kariernega razvoja ter oblikovanja osebnih in poslovnih kompetenc.

Poleg upoštevanja specifičnih pogojev pri izdelavi projektov je naš cilj krepiti sodelovanja z vsemi sodelujočimi ter prenos pridobljenega znanja na vse zainteresirane.

V sodelovanju z ekipo iz Italije in Romunije pripravljamo nov projekt, ki se imenuje GourmetPast. Projekt je namenjen k spoznavanju kulinarične dediščine, ki vodi v inovativno usposabljanje na področju tradicionalnih jedi in načinov priprave. Cilj skupnega partnerstva je izboljšati projektno dejavnost z izmenjavo idej in potreb ter s tem prenos praks, krepitev sodelovanja, vzajemnega učenja in izmenjave izkušenj na evropski ravni.

Cilj projekta GourmetPast, ki ga je finančno podprla organizacija Erasmus+, je ponuditi profesorjem, dijakom in študentom na kulinaričnih šolah posebna, nekonvencionalna gradiva za usposabljanje. Vsebina projekta se bo osredotočila na pomen kulinarične dediščine, in sicer kako jo je mogoče uporabiti za izboljšanje izobraževanja v smeri kuharstva.

Pripravili bomo poučne vsebine, ki bodo poleg zgodovinskega in kulturnega ozadja njihovega razvoja omogočili temeljit pregled tradicionalnih jedi, sestavin in načinov kuhanja.

Med drugim bomo :

  • Poudarili zgodovino kulinarike in vrednost gradiva za poučevanje v smeri kuharstva.
  • S seminarji omogočili izkušnje o tradicionalnih živilih, kulinarični zgodovini in kulturnem pomenu.
  • Izobraževali inštruktorje, profesorje, dijake in študente o tradicionalni kuhinji in sestavinah s pomočjo poučnih video vsebin, zgodovinskih kuharskih knjig in praktičnih delavnic.

Rezultati projekta bodo s seminarji, javnimi predstavitvami in objavo na spletnih straneh prenosljivi in uporabni v drugih okoljih na lokalni, regionalni in (nad)nacionalni ravni.

Menimo, da kulinarična zgodovina in tradicionalna kulinarika dopolnjujeta potrebe trga dela v poklicnem izobraževanju in usposabljanju, zato se želimo osredotočiti na povečanje kakovosti dela in dejavnosti vključenih organizacij.

V okviru projekta si s celotno ekipo prizadevamo zagotoviti kakovostne informacije, ki bodo pomagale pri dostopu do inovativnega in vsestranskega izobraževanja. Vas zanima? Kontaktirajte nas in pridobite več informacij.

Za novice in o napredku projekta nas lahko spremljate na naši spletni in FB strani.

Delite to objavo


LIPS - PRIROČNIK
ZAPRI

LIPS projekt - PRIROČNIK