Z IZMENJAVO DO PRIDOBIVANJA KOMPETENC

Z IZMENJAVO DO PRIDOBIVANJA KOMPETENC

“Najpomembnejše stvari v življenju so odnosi, ki jih vzpostavimo z drugimi.” – Tom Ford

Sodelovanje z Erasmus+ programom, na področju izobraževanja in usposabljanja mladine iz tujine, nam omogoča, da smo dosledni na področju poslovnega ustvarjanja in pri različnih aktivnostih, predvsem pri podpori pridobivanja kompetenc, ki prispevajo k vsestranskemu razvoju mladih ter spodbujajo njihovo aktivno udeležbo v medkulturni izmenjavi. S tem, kot podjetje, ki stremi k socialnemu podjetništvu, dosegamo cilje, ki so namenjeni k izboljšanju posameznikovih spretnosti in njihovi zaposljivosti.

Program Erasmus+ mladim omogoča, da v času šolanja opravijo del obveznosti v partnerski instituciji v tujini, ki je povezana z njihovimi interesi. V ta del usposabljanja sodimo tudi mi, saj imamo medinstitucionalni sporazum o izmenjavi študentov v določenem obdobju njihovega študijskega leta, ki je namenjena kulturni izmenjavi.

V našem podjetju smo gostili že nekaj študentov iz tujine, predvsem iz Španije in Italije. Z nami so se družili in usposabljali tri mesece, kjer so pridobili vpogled v naš način dela in nam pomagali izvajati opravila ob katerih so testirali svoje podjetniške sposobnosti in iznajdljivost.

Študenta menedžmenta iz Španije, sta svoje veščine uporabila predvsem pri sodelovanju v projektu E356 (Podjetništvo v 365 dneh) ter delnem poznavanju našega načina vodenja računovodstva in financ. Z nami sta sodelovala tudi v organiziranju dogodkov, kadar smo gostili partnerje pri izvedbi rednih transnacionalnih srečanj ter v določenih fazah projekta, ki so se odvijali v času njunega sodelovanja. Študenta sta pri projektu pridobila priložnost za razvoj novih poslovnih veščin in delo v različnih učnih okoljih ter sodelovanje z ljudmi iz različnih držav Evrope.

Gostili smo tudi dijakinjo italijanske gimnazije, ki študira tuje jezike in jo zanima področje trženja in poslovanja. Njena izkušnja sodelovanja z nami, ji je omogočila, da je spoznala več stvari o sebi, da je uporabila bolj inovativnih pristopih k vsakdanjemu življenju in reševanju problemov ter naredila korak naprej k razvoju strokovnega znanja na področju podjetništva.

Bivanje v drugi državi in biti obkrožen z ljudmi z drugimi kulturnimi navadami, omogoča prestopiti območje udobja, ki ga nismo vajeni in posledično zahteva od nas širši osebni razvoj, pridobiti drugačno perspektivo in spremeniti način razmišljanja. Običajno je to tudi to, kar iščemo in želimo izkusiti.

Namen našega sodelovanja v programu z mladimi je odpreti širše obzorje razmišljanja za krepitev podjetniških in inovativnih veščin. To je odličen izziv, ki vodi k poklicni izkušnji, zato vsakogar spodbujamo, da se odloči za ta velik korak.

Za več informacij o našem aktualnem delu, nas lahko spremljate tudi na naši FB strani.

Vaš Business point Slovenija.

Delite to objavo

Dodaj odgovor


LIPS - PRIROČNIK
ZAPRI

LIPS projekt - PRIROČNIK