Vzpostavimo vključujoče delovno okolje

Vzpostavimo vključujoče delovno okolje

V sklopu povabila Zavoda RS za zaposlovanje smo se udeležili usposabljanja o etičnem zaposlovanju. Dogodek so organizirali skupaj z Mednarodno organizacijo za migracije (IOM) v Ljubljani in usposabljanje namenili delodajalcem ter kadrovskim agencijam, ki si prizadevajo vzpostaviti in krepiti vključujoče delovno okolje.

V programu usposabljanja so vključili informacije in teme mednarodnih delovnih migracij, pomen in standarde etičnega zaposlovanja ter vključevanja migrantov na trg dela. Informacije smo zajemali s polnim zanimanjem, saj imamo interes pridobiti dodatna znanja in kompetence s katerimi lahko podpremo širše delovno okolje in težimo k vključevanju raznolikosti v naše delovno okolje.

Ker aktivno sodelujemo v raznolikih evropskih projektih, smo z udeležitvijo na usposabljanju izkazali podporo projektu Includ-EU, ki si prizadeva za bolj vključujoče in povezane evropske družbe s krepitvijo izmenjave izkušenj, sodelovanja ter partnerstev med lokalnimi in regionalnimi oblastmi iz Grčije, Italije, Nizozemske, Romunije, Slovenije ter Španije. Tudi ta projekt financira Evropska komisija v sklopu Sklada za azil, migracije in integracijo (AMIF).

Vsak drugačen vpogled in koristne informacije radi uporabimo in vključimo v lasten razvoj projektov. Predstavitev svetovalnega procesa za osebe z migrantskim ozadjem nam pride prav, kajti ustvarjamo projekt JobLinguo (Razvoj sektorskega jezikovnega programa), katerega namen je spodbujanje poklicnega profila oseb z migrantskim ozadjem, saj želimo spodbujati iskalce zaposlitve in izboljšati vključevanje migrantov na trg dela.

Hvala za vašo podporo in sodelovanje.

Za več informacij o projektu nam sledite na naši FB strani !

Delite to objavo

Dodaj odgovor