VIZIJA
Projekt GourmetPast, pobuda programa ErasmusPlus je odkrivanje kulinarične dediščine za potrebe inovativnega usposabljanja na področju tradicionalnih jedi in njihove priprave.
Poudarek je na kulinarični zgodovini in njeni poučni vrednosti pri uporabi virov in sredstev v kuharskih šolah.
CILJI
Cilj projekta je zagotoviti edinstveno in nekonvencionalno učno gradivo za kulinarične šole, predavatelje in študente s poudarkom na pomenu kulinarične dediščine in na tem, kako jo je mogoče uporabiti za izboljšanje izobraževanja.
GourmetPast Projekt prispevki

GourmetPAST Multiplier Event na VSGT Maribor
Dne 12. novembra smo na VSGT Maribor gostili pomemben dogodek v okviru mednarodnega projekta GourmetPAST – Multiplier Event. Cilj dogodka... preberi več

𝐃𝐚𝐧𝐞𝐬 𝐩𝐫𝐚𝐳𝐧𝐮𝐣𝐞𝐦𝐨 𝐒𝐯𝐞𝐭𝐨𝐯𝐧𝐢 𝐝𝐚𝐧 𝐣𝐚𝐛𝐨𝐥𝐤! 🍏🍎
Jabolka so ena najbolj priljubljenih in hranljivih vrst sadja, ki jih uporabljamo v številnih tradicionalnih jedeh. V okviru projekta 𝐆𝐨𝐮𝐫𝐦𝐞𝐭𝐏𝐀𝐒𝐓... preberi več

GourmetPAST coworking delavnice na MIC Akademiji za kulinariko in turizem, VSGT Maribor 🇸🇮
Danes, 15. oktobra 2024, smo uspešno izpeljali 1. in 2. coworking delavnico v sklopu projekta GourmetPAST! 🎉Naši študenti so z navdušenjem odkrivali bogato kulinarično... preberi več

GourmetPAST prinaša sveže novice!
26. septembra je ekipa GourmetPAST, v kateri sodelujejo partnerji iz Italije 🇮🇹, Romunije 🇷🇴 in Slovenije 🇸🇮, izvedla produktivno spletno... preberi več

Evropski teden športa – Pomen prehrane v športu
V svetu športa je telesna zmogljivost pogosto najbolj opazen vidik uspeha, a tisto, kar poganja te zmogljivosti, je manj očitno... preberi več

GourmetPAST z novimi projektnimi posodobitvami
Ekipa GourmetPAST napreduje s projektom na produktivnem spletnem sestankuV sredo, 28. avgusta 2024, so se partnerji projekta GourmetPAST iz Slovenije,... preberi več

Napredek projekta GourmetPAST
Projekt GourmetPAST se nahaja v fazi posodobitve in sprememb, pri čemer je ekipa, zaradi nedavnih dogodkov osredotočena na izboljšanje struktur... preberi več

GourmetPast, projekt za ohranjanje kulinarične dediščine
Slovenska kuhinja je znana po svoji raznolikosti in bogati dediščini, ki odraža vplive sosednjih kultur, kot so avstrijska, madžarska, italijanska... preberi več