Pogoji poslovanja

PRAVILA VARSTVA PODATKOV OB UPORABI SPLETNIH STRANI IN STORITEV IN SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE
Z obiskom spletnega mesta businesspoint.si potrjujete, da ste seznanjeni s pravnim obvestilom in z njim soglašate. Vsi uporabniki spletne strani in spletno trgovino uporabljajo na lastno odgovornost.
Za namen bralcu prijazne pretočnosti besedila se na našem spletnem mestu uporabljajo glede na spol nevtralni izrazi. Besede, kot sta “kupec” in “stranka”, niso vezane na spol.

UVOD
Z vašimi podatki delamo zakonito, pošteno, varno in za vas pregledno. Zavedamo se svoje odgovornosti, ker ste nam zaupali svoje osebne podatke. Zato so v nadaljevanju navedene vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in vaših pravic skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (angleška kratica: GDPR). Upravljavec osebnih podatkov je businesspoint.si, Glavni trg 17b, 2000 Maribor. Za vsa vprašanja smo vam na voljo preko telefona +386 (0)2 292 71 27, +386 (0)40 707 278 ali elektronske pošte projekti@bci.si
Nad obdelavo osebnih podatkov bdi naša zunanja/notranja pooblaščena oseba za varstvo podatkov (angleška kartica: DPO), ki stalno spremlja skladnost obdelav z veljavnimi predpisi in mednarodnimi standardi, ocenjuje učinke obdelave osebnih podatkov ter sodeluje z nadzornimi organi.

VRSTE PODATKOV
V podjetju businesspoint.si za opravljanje tržnih storitev obdelujemo naslednje osebne podatke:
podatki o strankah (kontaktni podatki, naročila, zahteve, privolitve, podatki o pisnih, telefonskih ali osebnih stikih), ki jih pridobimo od vas neposredno, iz javno dostopnih virov in lastnih evidenc;
podatki o pogodbenem razmerju (podatki o sklenitvi pogodbe, podatki o sklenjeni pogodbi in aneksih, podatki o dobavi blaga in storitev, podatki o plačilih, podatki o morebitnih pravnih sredstvih), ki jih pridobimo od vas neposredno, iz javno dostopnih virov in lastnih evidenc.
Če nam posredujete vaš elektronski naslov ali sodelujete v naših akcijah in nagradnih igrah, obdelujemo vaš elektronski naslov in/ali uporabniško ime na družbenih omrežjih ter podatke o vašem sodelovanju in naši komunikaciji z vami.
Da bi vam zagotovili prijazen in uporaben obisk naših spletnih strani, ter uporabo naših spletnih storitev, obdelujemo različne vrste podatkov.
Zbiramo vsebino, komunikacijo in druge podatke, ki jih posredujete oziroma objavite med uporabo naših spletnih strani. Prav tako zbiramo še podatke:
o napravi, s katere dostopate (npr. operacijski sistem, različice strojne in programske opreme, jezik uporabe);
o omrežju in povezavi, prek katere dostopate (npr. IP številka, jezik, časovni pas);
dodatni podatki iz naprav, če nam to posebej omogočite (npr. GPS in sorodna lokacija, fotoaparat, fotografije, kontakti);
dnevniški podatki (npr. datum in čas obiska, internetni protokoli, podatki o napakah ali zrušitvah).
Ko niste prijavljeni s svojim uporabniškim računom, podatke zbiramo in shranimo označene z enoličnimi identifikatorji (npr. piškotki), ki so povezani z napravo ali brskalnikom, ki ga uporabljate. Na takšen način lažje zagotavljamo ohranjanje nastavitev med sejami brskanja.
Ko ste prijavljeni z vašim uporabniškim imenom in računom podatke zbiramo in shranimo skupaj z drugimi podatki iz vašega uporabniškega računa ter jih varujemo kot osebne podatke.

NAMENI IN UPORABA PODATKOV
Osebne podatke obdelujemo za naslednje namene in skladno z vašo privolitvijo do preklica oziroma našimi zakonitimi interesi upravljavca ali tretjih oseb točno določen čas, ko je to potrebno.
V primeru sodelovanja z zunanjimi izvajalci bomo za namene izvedbe storitve osebne podatke posredovali tudi izbranemu zunanjemu izvajalcu, ki je pogodbeno strogo zavezan k varstvu osebnih podatkov in katerega ravnanje z osebnimi podatki redno nadzorujemo.
Če nam to izrecno dovolite, vaš elektronski naslov in/ali uporabniško ime na družbenih omrežjih ter podatke o vašem sodelovanju in naši komunikaciji z vami obdelujemo za namene obveščanja o novostih, učinkoviti rabi energije, in druge namene korporativnega komuniciranja. Podatke o obisku spletne strani, če nam to izrecno dovolite, obdelujemo za zagotavljanje, vzdrževanje in razvoj naših spletnih strani in storitev ter za zagotavljanje informacijske varnosti uporabnikov, storitev in infrastrukture. Podatke obdelujemo tudi za namen prijaznega in uporabnega obiska naših spletnih strani in storitev ter jih posredujemo uveljavljenim ponudnikom družbenih omrežij, iskalnikov in analitičnih orodij. Svojo izrecno privolitev za tiste namene, ki niso del zakonskih obveznosti ali pogodbenega razmerja, izrazite na različne načine: s samim obiskom naše spletne strani, s potrditvijo ali zavrnitvijo piškotkov in podobno. Svojo privolitev lahko kadarkoli spremenite ali prekličete preko uporabe naše spletne strani ali s sporočilom na naše kontakte podatke.
Vaše podatke obdelujemo kot upravljavec. Za določene storitve lahko skladno z veljavnimi predpisi najamemo pogodbene obdelovalce (naše podizvajalce), za katere v celoti jamčimo. Podatkov ne posredujemo drugim upravljavcem. Podatke obdelujemo na infrastrukturi, ki se fizično nahaja na ozemlju Evropske unije, kjer veljajo strogi evropski predpisi o varstvu osebnih podatkov, vključno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Podatkov ne prenašamo v tretje države (države izven Evropske unije) ali mednarodne organizacije.

HRAMBA OSEBNIH PODATKOV
Vaše osebne podatke hranimo za obdobje, ki je potrebno za dosego določenega poslovnega namena in v obsegu, ki je potreben za zagotavljanje skladnosti z veljavno zakonodajo. Po zaključku veljavnega roka hrambe se podatki varno izbrišejo oziroma uničijo, anonimizirajo ali prenesejo v arhiv (razen če to prepoveduje zakon ali veljaven načrt hrambe zapisov).

PREGLEDNOST OBDELAVE IN VAŠE PRAVICE
Trudimo se vam zagotoviti vse potrebne informacije o obdelavi vaših podatkov ter o vseh vaših pravicah in naših obveznostih na tem področju. Velik del odločitev o varstvu podatkov je prepuščen vsakemu posamezniku. Ljudje smo različni in naše odločitve glede zasebnosti tudi. Zato bomo z vašimi podatki ravnali točno tako, kot vi želite, razen če veljavni predpisi določajo drugače.
Ustava RS ter veljavni evropski in slovenski predpisi vam zagotavljajo vrsto pravic glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, med drugim še posebej naslednje:
pravica do obveščenosti o obdelavi vaših osebnih podatkov (besedilo, ki ga berete, je del izvajanja te vaše pravice);
Pravica do obveščenosti – informacije za vas
pravica dostopa do osebnih podatkov pomeni, da imate pravico od nas kot upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do teh osebnih podatkov in dodatnih informacij (nameni obdelav, vrste podatkov, uporabnike podatkov, obstoj pravic in možnosti pritožbe, viri podatkov, morebitno avtomatizirano odločanje ali posebno profiliranje);
Pravica do dostopa – kadarkoli lahko zahtevate vse svoje podatke
pravica do popravka pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami; ob upoštevanju namenov obdelave, imate tudi pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;
Pravica do popravka – na vašo zahtevo bomo popravili napačen podatek
pravica do izbrisa, imenovana tudi »pravica do pozabe« pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi in podobno);
Pravica do izbrisa – v določenih primerih lahko zahtevate izbris podatkov (pravica do pozabe)
pravica do omejitve obdelave pomeni pravico, da dosežete, da kot upravljavec omejimo obdelavo vaših podatkov, če oporekate točnosti podatkov ali če ste vložili ugovor ali če je obdelava nezakonita ali če obdelava ni več potrebna za upravljavca, temveč za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo vaših pravnih zahtevkov;
Pravica do omejitve obdelave – v določenih primerih lahko zahtevate, da podatke hranimo, a ne obdelujemo
pravica do prenosljivosti pomeni pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da vas pri tem kakorkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja);
pravica do ugovora pomeni, da lahko proti nekaterim vrstam obdelav vaših osebnih podatkov (javni interesi, zakoniti interesi upravljavca, nameni trženja) kadar koli ugovarjate in moramo dokazati legitimne interese za obdelavo oziroma prenehati z obdelavo (vedno v primeru trženja);
pravice glede samodejne obdelave in profiliranja pomeni, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne ali podobne učinke v zvezi z vami, če ni to nujno potrebno, predpisano ali če v to ne privolite.
Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij ali razčiščevanju dilem vam bo z veseljem pomagala naša pooblaščena oseba za varstvo podatkov.

OBVESTILO O PIŠKOTKIH
businesspoint.si kot upravljavec na svojem spletnem mestu uporablja piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se prenesejo na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletnega mesta, običajno vsebujejo:
ime,
vrednost (edinstveno številko),
ime strežnika, s katerega je bil poslan,
življenjsko dobo.
Poznamo več vrst oz. kategorij piškotkov: začasne/trajne; lastne/druge, nujno potrebne za delovanje spletnega mesta/manj nujne, deloma vsiljive, ki izvajajo statistiko/zelo vsiljivi, ki izvajajo statistiko in zbirajo osebne podatke.
Vsem kategorijam je skupna časovna omejenost njihovega trajanja.
Piškotki lahko torej izvajajo nekaj pomembnih funkcij, kot je npr.: personalizacija spletnega mesta, izboljšanje uporabniške izkušnje in podobno.
Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, vi pa odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.
Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnega mesta morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

PRAVNO OBVESTILO
Lastnik in skrbnik spletnega mesta je businesspoint.si , Glavni trg 17b, 2000 Maribor, Slovenija (v nadaljevanju businesspoint). Businesspoint se po najboljših močeh trudi na svojem spletnem mestu zagotavljati točne in najnovejše podatke, zato si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, doda ali odstrani vsebino na tem spletnem mestu. Vse vsebine so informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Vsi uporabniki spletnega mesta vsebine uporabljajo na lastno odgovornost.
Na spletnem mestu Businesspoint obstajajo tudi povezave na druga spletna mesta, ki niso v nikakršni povezavi z Businesspoint. Businesspoint ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katerekoli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih mestih.
Kako se podatki uporabljajo?
Businesspoint spoštuje zasebnost uporabnikov spletnega mesta in se zavezuje k njeni ohranitvi in zaščiti. Splošna struktura spletnega mesta je takšna, da z običajno uporabo ne potrebuje dodatne identifikacije ali razkrivanja kakršnihkoli osebnih podatkov. Podatke, zbrane prek spletnega mesta, bomo uporabili izključno za izboljšanje uporabe spletnega mesta in za namene, za katere jih bodo dali uporabniki spletnega mesta, npr. za izvedbo naročila, izvajanje podpore uporabnikom, obveščanje o novostih in spremembah v naši ponudbi, analitičen vpogled v najbolj iskane vsebine, za komunikacijo z uporabniki itd. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali za druge namene ter jih ne bomo brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta razkrili tretjim strankam. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.
Businesspoint bo le na podlagi izrecne osebne privolitve uporabnika njegove osebne podatke uporabljal za statistične obdelave, trženjske raziskave ter za potrebe neposrednega trženja prek telefona, SMS, MMS, elektronske pošte ali po pošti. Kupec lahko to dovoljenje kadarkoli prekliče s pisno zahtevo po elektronski pošti na e-naslov projekti@bci.si ali po pošti na naslov Glavni trg 17b, 2000 Maribor, Slovenija.
Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletnem mestu?
Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletnem mestu, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja povpraševanja, rezervacije, nakupa itn.) oz. zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.
Avtorske pravice / Copyright
Businesspoint (če ni drugače navedeno) ima v lasti pravice nad intelektualno lastnino, ki jo najdete na spletnem mestu mystyle.si bodisi v HMTL datotekah, tekstovnem materialu, slikah, avdio/video posnetkih in ostali vsebini na spletnem mestu.
Businesspoint vam dovoljuje uporabo (prikaz na vašem računalniku, tiskanje, prenos datotek, predvajanja zvočnih in video posnetkov itd.) objavljene vsebine le v nekomercialne ali izobraževalne namene, kjer pa morate ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah.

Pridržki
Businesspoint ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost, celovitost ali primernost podatkov, objavljenih na spletnem mestu businesspoint.si . Businesspoint ne prevzema nikakršne odgovornosti v povezavi s škodo, nastalo z obiskom spletnega mesta, za morebitne viruse, ki bi se prenesli k uporabnikom s tega spletnega mesta. Businesspoint ni odgovoren za občasno nedelovanje spletnega mesta, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi njihove uporabe.
Pridružujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.
V nobenem primeru ni mogoče podjetja Businesspoint smatrati za odgovorno za kakršnokoli neposredno, posredno, slučajno in nenamerno škodo, ki je nastala z uporabo informacij in podatkov, najdenih na spletnem mestu businesspoint.si .